Home

gallineta+roja

Fa uns dies vaig participar en un mercat d’intercanvi, gràcies al qual vaig aconseguir alguns contes per al Pau, entre ells aquest de Byron Barton: La gallineta roja. Em va semblar bonic pels dibuixos; en canvi, el missatge… no tant. Us l’explico.

Una gallineta troba alguns gran de blat i demana ajuda als seus amics (un porc, un ànec i un gat) per sembrar-los. Aquests li diuen que no. I el mateix li responen quan els demana que l’ajudin a segar, a batre, a moldre i a fer pa. Quan finalment arriba l’hora de menjar-se’l, la gallineta els pregunta de nou qui vol ajudar-la i, quan tots responen que sí, ella els diu: doncs ara jo no vull. I se’l cruspeix només amb els seus pollets.

Com que personalment prefereixo la generositat a l’egoisme i crec que és millor practicar amb l’exemple, he decidit reescriure el final de la història. Total que, un cop fet el pa, malgrat tot, la gallineta decideix compartir-lo amb els seus amics. Qui sap: potser així la propera vegada que trobi uns granets, l’ajudaran…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s