Home

Fallen Baby Mockingbird de Femme In Orbit

Què sol ser el primer que diu un adult quan un nen ha caigut o plora (a part de no ploris)? No ha passat res. Això és el que diem quan, segons la nostra percepció, la criatura no ha pres mal. Nosaltres decidim per ell. L’aixequem del terra, li esposem els pantalons o la faldilla, i… Au! Fins i tot quan ell o ella diu el contrari.

I si algun cop (cop de vegada i de caiguda) li preguntem a l’infant: Com estàs? Estàs bé? I si, per variar, el deixem que decideixi ell mateix si passa alguna cosa o no? I si li oferim ajuda enlloc d’imposar-l’hi?
Ens lamentem de grans de no saber/poder expressar els nostres sentiments/emocions; que a l’escola/a casa no ens en van ensenyar. Però… i si resulta que tots en sabem per defecte? I si de petits ja venim amb la capacitat d’expressar de sèrie i són els adults qui ho coarten amb les seves veritats absolutes sobre la vida i el món…?

– Què passa?- em pregunten a vegades, quan estic distreta.
– No res.- contesto automàticament.
I, sovint, al darrera s’hi amaguen un munt de coses. Per això, depèn de qui i quan m’ho pregunti, rectifico. Fer-ho és de savis.

Imatge: Fallen Baby Mockingbird de Femme In Orbit

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s