Home

26

T’has parat mai a pensar perquè ens hem de guanyar la vida? D’on surt aquesta creença tan ben inculcada?

Provablement del mateix lloc/ moment/ fet que la majoria de les nostres necessitats modernes. A partir de la invenció de la moneda, de l’era industrial, del capitalisme/ consumisme. I es transmet de generació en generació a través dels nostres pares, mares, familiars, mestres, amics,… de tota la societat, que necessita de cada engranatge per fer funcionar la màquina. Una màquina que està viva gràcies a tu, a tu, a tu ( i a mi també, és clar).

T’has parat mai a pensar perquè hem de pagar peatges per viure? Perquè hem de rendir tributs a tercers per una existència que és nostra per naturalesa des que naixem? Creus que l’homo sapiens o els indígenes pensaven / pensen quelcom així? Perquè llavors nosaltres, amb les facilitats/ coneixements/ recursos i lo evolucionats que estem/tenim, sí…?

Avui dia acceptem que viure hipotecats (en un sentit molt ampli) és normal. Que hem de treballar per sobreviure. Però això no és cert. (Almenys des del meu punt de vista.) La bossa i la vida són dues coses molt diferents, per més que insistim en ajuntar-les. No som la nostra feina, ni les nostres possessions. El treball és massa sovint un negOCI ; les coses (roba, cd’s, tv, cotxe, moto, pis) són objectes inanimats i nosaltres… nosaltres som la vida.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s