Home

fotos mobil tre 196

La gent diu: què llestos surten aquests nens o sembla que neixen ensenyats, perquè de seguida se senten atrets pels aparells tecnològics (telèfons mòbils, tablets, kindles, ordinadors, etc). Però… i si el seu domini és simplement fruit de la seva gran i ràpida capacitat d’aprenentatge? I si el seu interès és sols reacció del nostre? I si resulta que el que capta la seva atenció és el mateix que capta la nostra?

Un dels primers consells que em van donar quan vaig decidir donar-li el pit al meu fill és “mentrestant, aprofita per llegir “. I, al principi, ho feia. Tenia sempre llibres a mà. Inclús treballava des de l’iPad, si la postura i ell m’ho permetien… No és d’estranyar doncs que, ben aviat, al Pau li agradés jugar-hi. I això no és tot: quan vaig al parc, consulto el correu al telèfon o escric/ parlo amb algú. Com tants altres pares/mares. I els petits ho veuen. Ells ho veuen (i aprenen) tot. Del que fem tant o més del que diem els grans. Aleshores… perquè ens sorprèn que ens imitin? I com podem dir-los que els aparells en qüestió “no són per jugar”, quan nosaltres ens hi passem tantes estones enganxats?

Personalment crec que venim a aquest món amb un munt de possibilitats i habilitats per defecte; i què fem amb elles, depèn molt del que passa al nostre entorn. A l’escola, a casa. Sobretot ens els primers anys de vida, on construïm les bases per a la resta. Així que cada cop que un nen descobreix alguna cosa, és una meravellosa oportunitat per als adults que l’envolten per redescobrir-ho. I cada vegada que atenem al telèfon (etc) enlloc de jugar/ estar amb/ per ells, ens perdem alguna cosa. A part de reconfirmar-los que en els aparells hi ha quelcom més interessant que en el parc, en la natura, en ells mateixos… o en la vida.

PROJECT WILD THING és un documental sobre la iniciativa d’un pare per apropar els seus fills (i molts d’altres) a la natura. Aquí el tràiler:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s