Home

Des que neix, tot infant necessita bàsicament una sola cosa: amor. És clar que aquesta “cosa” significa molt més que una: significa protecció, aliment, cura, atenció… entre d’altres. La supervivència d’aquest petit ésser indefens en depèn; de nosaltres i d’aquest sentiment. Potser per això la naturalesa— que és molt sàvia, genera un meravellós còctel, a base d’hormones, per tal de provocar-nos l’enamorament en qüestió. L’origen d’un vincle que ens unirà la resta de la vida.

Des que neix, el que no necessita cap infant és un xumet (de plàstic, silicona o làtex), ni un peluix, ni cap objecte inanimat. No necessita que substituïm la presència, el contacte ni el caliu humà per mantes, ninos o imitacions. Perquè en el moment que li oferim aquestes coses al nen, estem llançant a l’aire un bumerang que tornarà quan menys ho esperem. Un bumerang que és fruit de la nostra comoditat, no pas de la seva. I algun dia, en el futur, ens les haurem de veure amb aquella “cosa” sense la qual l’infant ja no sap estar…

En aquesta societat, que es debat entre el viure i el tenir, sovint em pregunto quina part d’inconsciència i quina d’ignorància hi ha en certes accions o gestos que realitzem diàriament. Res artificial podrà mai substituir allò que és natural, encara que a vegades els placebos siguin útils i serveixin de consol. A vegades. Però si com a pares (i/o educadors) cedim contínuament el nostre poder als objectes, el perdem. Perdem l’oportunitat de donar confort i exemple, física i emocionalment. Llavors, a qui faran cas els nostres fills? A qui respondran o en qui confiaran el dia de demà, si la seva tranquil·litat o amor com a bebès depèn d’un peluix o d’una tetina?

chupete-bebe

Aquí podeu trobar aquesta foto i un interessant article sobre lactància i xumets.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s