Home

Com deia algú— i se’n fotia el gran Pep Rubianes— es veu que l’acte de treballar dignifica… O no? Potser és el que ens han fet creure aquells a qui els convenia que treballéssim; o els nostres antecessors, que van caure en la trampa de la revolució industrial i del capitalisme incipient, sense poder evitar-ho. Sigui com sigui, la dignitat no té gaire o res a veure amb treballar. I no és cap premi de consolació. Ni tan sols un premi.

Corre el mite o creença que és molt difícil treballar del que a un li agrada o gaudir del que es fa- inclús només treballar! Però aquesta idea no és ni un fet ni una cosa independent amb poder i vida pròpia, inamovible i eterna. Depèn. De moltes coses. Del món, de la societat, de les empreses, de la crisi,… Però principalment d’un mateix. De tu. Del que fas i del que no. I del com. Pots no tenir feina i invertir el temps en lamentar-te o buscar-ne, sigui quina sigui, i sentir-te útil, viu. Pots amagar-te la vida… o gaudir-ne.

Digues-li consciència, mindfulness, meditació,… digues-li com vulguis, però si estàs atent al que fas, ja sigui la feina dels teus somnis o no, estaràs aprofitant el temps; si estàs obert, tindràs l’oportunitat d’aprendre coses, de descobrir-ne o de reconèixer-les diferent… Si no pots fer el que t’agrada, almenys pots intentar que t’agradi allò que fas; buscar-hi el costat positiu, crear-lo. Gaudir-ne— o no— sempre és a les teves mans. La feina també forma part de la vida. Això sí, val la pena — o millor dit l’alegria— de recordar, que no ens cal per guanyar-nos-la: que la vida ja és nostra per defecte. I que el pitjor dia de tots sols dura 24 hores.

tiempos_modernos_charles_chaplin_2_Copy

Una divertida imatge de la pel·lícula Modern times (Temps moderns) protagonitzada per Charles Chaplin, considerada l’última del cinema mut, sobre les aventures i desventures d’un obrer víctima de la industrialització.

1016696_673737252667681_2029460488_n

I aquí un interessant organigrama sobre el que podria ser la feina.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s