Home

Fa temps que està de moda referir-se a alguns sentiments o relacions com a tòxics / ques, i personalment no m’agrada. Crec que l’origen d’aquesta tendència radica en la percepció dicotòmica del món. En pensar que les respostes a qualsevol pregunta són de tipus test, amb un sí o un no; que sempre hi ha bons i dolents, algú que guanya i algú que perd; que les coses són o blanques o negres, bones o dolentes; com si no existissin matisos entre el bé i el mal, ni tota una extensa gamma de colors… És clar que els extrems i els absolutismes només porten al límit i al precipici.

Hi ha qui diu que al món hi ha dues menes de persones. Pot ser. Però aquestes persones són de moltes maneres diferents. Canviants. Igual que les situacions o els moments. A mi pot no agradar-me algú, puc no entendre-m’hi, tenir-hi una relació difícil o una comunicació pèssima; però considerar l’altre com a l’element verinós, resulta força egocèntric per no dir injust. Igual que creure que el pes o la responsabilitat és més aliena que pròpia. Perquè avui és ell, però… potser demà sóc jo.

De la mateixa manera, no tot gira al voltant de la tristesa o la felicitat; d’estar a la cresta de l’onada o tocar fons. Totes les emocions són vàlides i útils i considerar-les negatives o inútils és antinatural. Milions d’anys d’evolució no s’equivoquen, per molts estudis, llibre d’autoajuda o modes que hi hagi. Així doncs, per aquells que viuen en el dilema, en la muntanya russa de la vida social, aquells que consideren que les seves opcions són limitades i extremistes o que la culpa gairebé/ sempre és dels altres… que sàpiguen que es perden un ampli ventall de possibilitats. I de colors i d’aprenentatges. Propis i aliens. I que no tot el que és tòxic mata, carai.

El+Escorpión+Emperador+Azul+sorprendente+1

Algunes toxines del regne vegetal i animal han resultat molt útils en la història humana i farmacèutica, per a crear tractaments i medicació contra la diabetis, els dolors o problemes ossis o musculars, la hipertensió i el càncer. Com per exemple el verí de l’escorpí blau que, segons múltiples estudis, atura l’evolució dels tumors cancerígens.

Puedes leer este artículo en castellano aquí gracias a Google translator.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s