Home

A vegades em corprèn el fet que certes coses sobtin a la gent, més que el fet o la cosa en sí. Per exemple, aquest vídeo que en els darrers dies ha inundat les xarxes, titulat: “Bebe recien nacido no quiere separarse de la madre.” i classificat en un apartat que es diu “Vídeos sorprendentes”.

Captura 2014-02-27 09-46-35

Analitzant la imatge i la vestimenta de la partera, es pot fàcilment deduir que la criatura en qüestió no ha tingut un naixement “normal” (sí, ho poso entre cometes, perquè ja sabem lo relatiu de la paraula normal) sinó que de ben segur ha nascut per cesària, que és més una intervenció que un part. I suposo que, per això, tampoc descansa ni sobre el ventre ni al pit de la seva mare. Encara gràcies que li han apropat a la cara…

Aleshores, en aquesta situació (un nadó que acaba d’arribar a un món nou i estrany, ple de llum, soroll, desconeguts, que a l’únic ésser que veritablement coneix és aquesta senyora amb qui ha conviscut durant nou mesos, en un ambient recollit i fosc i tranquil), jo em pregunto: a qui li sembla curiós que plori en separar-se’n? Que no és el més normal, lògic i raonable? I sí, és clar que és tendre, però sobretot és natural i instintiu. Dos característiques que en naixements com aquest (instrumentalitzat i medicat) no abunden.

En aquesta societat que vivim (sé que és una frase que repeteixo sovint, però em resulta inevitable) hem perdut una mica l’orientació. La consciència d’on venim i a on anem. Sí, la medecina i les noves tecnologies, els avenços mèdics han estat, són i seran de gran utilitat i ajuda. Però no oblidem el que tenim de sèrie la raça humana, el nostre origen; els sentit comú, la intuïció, els instints… A mi aquest vídeo em va fer llàstima; però, d’altres cops, amb coses per l’estil, m’agafa per riure. O per emprenyar-me. Com quan sento algú que li diu a una mare que dóna el pit “et fa servir de xumet”. En moments així, penso que el sentit comú és el menys comú de tots. I per això, plori, rigui, o m’enfadi, escric.

Gràcies a Ens ho prenem a pit per compartir-ho.

Puedes leer este artículo en castellano aquí gracias a Google translator.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s