Home

(En castellano a continuación.)

Afirma una espècie de refrany popular (o cita cèlebre d’autoria compartida) que un optimista és un pessimista mal informat. Però jo crec que depèn de què veu cadascú. I, sobretot, del que mira.

Saber trobar-li el costat positiu a les coses pot semblar difícil quan un prefereix centrar-se en el que és negatiu.(Exemple: “almenys ja sé el que no vull”. ¡Prova a dir això a un taxista! A veure on et porta…) Així, la mirada s’acostuma a identificar sols allò que vol reconèixer. I punt. La resta, tot allò que no confirma el que volem creure, la nostra interpretació de la realitat, es transforma en invisible. Desapareix. I els generalismes engoleixen tots i cadascun dels petits detalls meravellosos i sorprenents que la vida ens posa al davant dia rere dia. Les oportunitats. Per mirar, pensar, sentir diferent. Per canviar alguna cosa… potser nosaltres mateixos.

Encara que el carrer en vagi ple*, no tot és una merda. No sempre, no per tothom. I ni que n’hagis trepitjat una… qui sap: potser et porta bona sort!

Deia Churchill, un gran home en molts sentits, que l’optimista veu una oportunitat en qualsevol desgràcia, mentre que un pessimista veu una desgràcia en qualsevol oportunitat.

P1060044

I tu? Què mires? Què veus?

* Segons l’Ajuntament de Barcelona, cada dia, els serveis de neteja recullen 300 quilos de merda dels carrers de la ciutat.


Afirma una especie de refrán popular (o cita célebre de autoría compartida) que un optimista es un pesimista mal informado. Pero yo creo que depende de lo que ve cada uno. Y, sobretodo, de lo que mira.

Saber encontrarle el lado positivo a las cosas puede parecer difícil cuando uno prefiere centrarse en lo negativo. (Ejemplo: “al menos ya sé lo que no quiero”. Díselo a un taxista. A ver donde te lleva…) Así pues, la mirada se acostumbra a identificar sólo lo que quiere reconocer. Y punto. El resto, todo lo que no confirma aquello que decidimos creer, nuestra interpretación de la realidad, se transforma en invisible. Desaparece. Y los generalismos engullen todos y cada uno de los pequeños detalles maravillosos y sorprendentes que la vida nos pone delante día tras día. Las oportunidades. Para mirar, pensar, sentir diferente. Para cambiar algo. Quizás a nosotros mismos…

Aunque la haya en las calles*, no todo es una mierda. No siempre, no para tod@s. Y ni que hayas pisado una… Quien sabe: ¡quizás te trae buena suerte!

Decía Churchill, un gran hombre en muchos sentidos, que el optimista ve una oportunidad en cualquier desgracia, mientras que un pesimista ve una desgracia en cualquier oportunidad.

P1060044

¿Y tú? ¿Qué miras? ¿Qué ves?

* Según el Ayuntamiento de Barcelona, cada día los servicios de limpieza recogen 300 kilos de mierda de las calles de la ciudad. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s