Home

Dos curiosos experiments ronden les xarxes socials aquests dies. El primer és aquest reportatge d’una realitzadora anomenada Tatia Pilieva, que convida a estranys de diferents condicions, classes i edats a besar-se per primer cop.

Captura 2014-03-12 09-12-18

El segon, és aquest, el del fotògraf Richard Renaldi, que convida també transeünts casuals a fer-se fotografies en un posat afectuós.

Captura 2014-03-12 09-15-38

Ambdós són interessants projectes sobre la conducta humana, alhora que un bell retrat de la nostra fràgil i emotiva condició. D’això no hi ha dubte.

Som éssers físics, però un cop trenquem les barreres mentals, sorgeix la veritable essència que hi ha en cadascun de nosaltres. La que hi ha en tots. Un desconegut deixa de ser un estrany si se m’acosta; si m’hi apropo… o quan m’importa. Per petit que sigui allò que compartim amb una altra persona, ens ofereix la possibilitat de crear un vincle, de prendre consciència que és molt més important i fort el que ens uneix, que no pas el que ens separa. De prendre consciència que tots estem en el mateix vaixell i som una sola cosa.

Resulta sorprenent que desenes de estranys vulguin besar-se o abraçar-se així, de bones a primeres. Però encara més xocant és el fet que, dia rere dia, anem pel món fora dels nostres cossos, aliens a ell. Sabem que tenim cames, mans, peus, pits, cul, esquena, cap, però… els sentim com a nostres, més enllà de veure’ls en un mirall? Quantes vegades els toquem o acariciem? Diuen que necessitem un mínim de 4 abraçades al dia per sobreviure. O mostres d’afecte, de contacte humà. Tant hi fa on, quan o  de qui. I jo em pregunto… I si comencem pel gran desconegut que hi ha en nosaltres mateixos?

I tu?

Puedes leer este artículo en castellano aquí gracias a Google translator.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s