Home

Diuen que hi ha una tribu a l’Àfrica del sud en la que quan algú fa una cosa que es considera perjudicial o incorrecte, tots els seus membres acompanyen a la persona en qüestió al centre del poble i l’envolten. Llavors, durant dos dies, li diuen totes les coses bones que ell o ella ha fet al llarg de la seva vida.
Segons aquesta tribu, cada ésser humà ve al món com un ésser bo, desitjant seguretat, amor, pau i felicitat. Però, de vegades, en la recerca d’aquestes coses, cometem errors; errors que la comunitat veu com un crit d’auxili. Llavors, un cop transcorregudes 48 hores, l’alcen entre tots, fent pinya, per ajudar-lo a reconnectar amb qui és, fins que se’n recordi de la veritat, de la qual s’ha desconnectat temporalment: “Jo sóc bo”.
Com a salutació, es diuen els uns als altres SAWABONA, que vol dir: Jo et respecto, jo et valoro. Ets important per a mi. I en resposta, les persones contesten SHIKOBA, que significa: “Llavors, jo existeixo per tu”.

Captura 2014-04-06 21-52-03

M’agradaria afegir alguna cosa de collita pròpia a aquesta anècdota tan cultural com alliçonadora, però…  Crec que no hi ha res a dir, ni més ni millor del que qualsevol lector/a pot reflexionar pel seu compte. Així que em limitaré a gaudir-ne i compartir-la. Igual que amb el meravellós llibre (apte per a nens de totes les edats) titulat All I see is a part of me: Tot el que veig és una part de mi.

És un plaer. Gràcies.


Font: Sólo Buenas Noticias – Only Good News

Imatge: All I see is a part of me de Chara M. Curtis

Puedes leer este artículo en castellano aquí gracias a Google translator.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s