Home

Avui també és el dia la mare. I demà. I demà passat i l’altre…

IMG_1206

El dia de l’estrena: 8 de febrer de 2012.

Selfies, vídeos, jpegs, virals i status a banda, desenganyem-nos: ser mare està sobrevalorat. No és ni la feina més dura del món ni la més meravellosa; però sí és la més especial. Una oportunitat única, que es repeteix 365 cops l’any. No té res a veure amb l’egoisme o la generositat i sí molt amb l’amor. Amb fer-lo, donar-ne, rebre’n; però no virtual ni online tant com de proximitat i personalment. No significa tenir o desenvolupar super poders; n’hi ha prou amb despertar la intuïció i aprendre a escoltar, a sentir. I, sobretot, no necessita de consells ni de l’admiració externa o aliena, sinó d’acompanyament, del respecte i de la satisfacció pròpia.

Ser mare és part de l’aventura de viure, una nova etapa del viatge. No té ni més ni menys mèrit que ser nebot, germana, tiet o àvia; que qualsevol relació humana. Tots som fills d’algú, tots tenim mares i tothom fa el que pot, el millor que sap, amb el que té. No hi ha ni millor ni pitjors; ni innocents ni culpables. Hi ha diferents persones; experiències, records, opinions, creences. I tots som corresponsables de repartir tristesa, por, confiança o alegria.

Avui també és el dia la mare. I demà. I demà passat i ‘altre… Però, curiosament, només ho celebrem un cop a l’any, perquè toca; en canvi, ho vivim la resta de dies. 24/ 7. I em pregunto: perquè no fer-ho tot, sempre? Perquè necessitem una excusa per somriure, per donar les gràcies, per dir t’estimo, per ser amable, donar una abraçada, bufar espelmes, reglar flors, mirar fotografies antigues,…? Perquè necessitem un dia especial per emocionar-nos, demostrar-ho, per sentir-nos-en…? Ho sento, t’estimo, gràcies, perdona, diu l’Hoʻoponopono. I jo afegeixo: Felicitats. No una, sinó moltes. Cada dia.

 

Puedes leer este artículo en castellano aquí gracias a Google translate.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s