Home

Múltiples són les campanyes virals que corren per les xarxes fent apologia de la reconnexió vital, per motivar a la gent a treure la vista dels aparells electrònics i dirigir-la cap a la natural. Cap a la vida real. I és curiós, perquè ens emociona, però, acte seguit— un cop compartit en totes les plataformes i comunitats de les quals formem part— continuem fent el mateix.

Crec fermament que tot és cíclic. Com la vida mateixa. Que les coses tendeixen al caos, tot buscant l’ordre, per aconseguir-lo i, a continuació, de nou, fer-se un embolic. Altre cop. I així una vegada i una altra. Suposo que l’origen està en la nostra pròpia naturalesa que imita la general: el dia comença, arriba al clímax, s’apaga i es fa de nit. De l’hivern (més o menys) passem a la primavera, després ens fregim durant l’estiu i, de tornada al fred, fem un tomb per la tardor. Una persona arriba el món, el descobreix, es fa gran, s’instal·la en la rutina, va fent via, posant anys, envelleix i, a la fi, mor. I així, una vegada i una altra…

Potser és que sóc balança— o potser per influència del budisme—sóc una eterna buscadora de l’equilibri, en totes les coses, fets, aspectes i sentits. Una transeünt del camí del mig. Mentre visqui defensaré la recuperació de la consciència, individual i col·lectiva; l’acceptació de la responsabilitat i el poder vital que comporta; el foment dels criteris i l’expressió propis, i l’elecció voluntària de la felicitat— o del patiment. Crec que no hi ha veritats absolutes, ni 100%, , ni culpables o ingenus, ni herois ni vilans, ni bons ni dolents. Perquè els anuncis ens mengen l’olla, les xarxes ens abdueixen, els bancs ens roben, els caps i les feines ens exploten, la gent tòxica ens amarga la vida, els govern i els polítics ens vacil·len, els pares en traumatitzen, la televisió ens renta el cervell, l’educació és obsoleta,… D’acord: el món (massa) sovint dóna senyals d’haver-se tornat boig, però… I nosaltres, què fem al respecte?

Captura 2014-05-08 10-41-27

Aquí podeu llegir l’article de La Vanguardia i aquí, conèixer l’app en qüestió.

 

Puedes leer este artículo en castellano aquí gracias a Google translate.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s