Home

Pensa en alguna cosa greu que t’hagi passat recentment. Et dol? Et preocupa? T’entristeix? Ara imagina’t que algú— d’entre aquells en qui més confies— et digui que no és res. Que no n’hi ha per tant. O en faci broma. Com et sentiries?

nino-bebe-llorando
Les persones grans tenim preocupacions de la nostra mida i a vegades oblidem que els menuts també tenen els seus sentiments i problemes. Per alguna llei no escrita, sovint les considerem menys importants; però les emocions, les voluntats i les interpretacions dels nens són igual de lícites i vàlides que les de qualsevol adult. Aleshores, perquè les considerem inferiors? Per la seva mida? Llavors, tampoc ens podem prendre seriosament a una persona baixeta? A un nan?
Per un infant, que no disposa ni de les eines ni de les capacitats d’un l’adult, qualsevol incident o obstacle és difícil d’afrontar. El que a tu pot semblar-te una estupidesa, per una altra persona pot ser vital. T’ha passat algun cop, oi? Recorda-ho. Al teu fill li passarà el mateix. Perquè ell és una persona també: un projecte d’adult. I aprendrà a respectar— i a respectar-se/te— segons el que li mostris. Si tu consideres que no són lícits els seus motius per riure o plorar o lamentar-se… Què creus què aprendrà? Que siguin coses menudes o nímies en aparença, no les fa menys reals. Sobretot per a ells. El que per a un ós és petit, per a una formiga és gegant.
Deien en aquell mític film dels anys setanta, titulada Love story (si la coneixes, és que ja tens edat per ser pare; sinó, encara et queda un petit marge) que estimar significa no haver de dir mai ho sento. Però reconèixer un sentiment, qualsevol, en l’altre o en un mateix, està bé. Què  hi ha de dolent en fer-ho? En admetre que som humans?

Captura 2014-05-24 21-55-19Perquè ens sembla divertit que un pare interrompi el plor de la seva filla, en sigui quin sigui el seu origen?

 

Puedes leer este artículo en castellano aquí gracias a Google translate.

Advertisements

2 thoughts on “Ho sento

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s