Home

(En castellano a continuación)

No acostumo a fer-ho, això de copiar i enganxar posts d’altra gent en el meu bloc, perquè crec que aquest és el meu espai personal de reflexió— i perquè crec que ja hi ha altres llocs a la xarxa més pràctics per fer-ho córrer. Però avui faig una excepció amb  aquest article d’un autor i científic a qui admiro: Bruce H. Lipton, autor de “La biologia de la creença”.

Vaig descobrir-los— a ell i el seu llibre— fa uns quants anys, gràcies a un curs de Psych-K® impartit per Peter Gonzalez, en el que vaig conèixer també— entre d’altres persones— a dues grans dones, amb qui he compartit aventures i creixement: Eva Sandoval i Lorena Sabugal. Una experiència inoblidable que em va canviar la vida i que encara continua fent-ho. Raó suficient, per compartir-ho aquí, avui, ara. Espero que us agradi i/o us sigui útil d’alguna manera. Si és així, bé; i si no, també. Tot ho és i ho està, com sempre. Gràcies!

biology of believ

És el que creus el factor més important en la criança de nens feliços i saludables?

El món d’avui resulta molt interessant pel que fa tot allò que considerem que fa a un ésser humà feliç. Jutgem el nostre èxit per les possessions materials, la qual cosa és comprensible en un sistema basat en la física de Newton que diu “la matèria és el primer.” I mesurem el nostre èxit per la quantitat de joguines que tenim, quant posseïm— això ens dóna el nostre estat en una jerarquia. Però bé, el problema és que d’aquí no és d’on provenen realment la salut i la felicitat. La salut i la felicitat són fruit de l’harmonia del cos. I tu et preguntaràs, a què es refereix? Doncs a l’amor. I diràs: ui, aquesta és sols una paraula emocional agradable, etc… Ok. Però, en realitat l’amor és fisiològic. La sensació d’amor allibera tots els productes químics que fan possible el creixement, el manteniment i la salut del cos. Així, que l’amor ens manté en un ambient químic que recolza la nostra vitalitat i el nostre desenvolupament plens. L’amor es converteix en la bioquímica. I la bioquímica de l’amor és el principal i major promotor de la salut i del creixement possible.

Hi ha dues formes de transmetre l’amor a un nen i ambdues tenen lloc al mateix temps: físicament i energèticament. L’amor físic implica el tacte i l’acompanyament respectuós, que ofereix consol i suport a un nen que està a recer i serà atès i no hi ha necessitat de témer el món. Però l’amor és també una energia, una harmonia. Quan algú està enamorat, pots estar al voltant d’aquesta persona i sentir una energia que és bastant diferent de la d’algú que està vivint amb por o ira. Els nens no només estan recollint l’expressió tàctil o física de l’amor: també capten aquesta energia. És com una bonica melodia harmònica, en comparació amb altres emocions, més discordants, greus i inestables. Un nen està llegint l’amor en dos nivells, el nivell físic i el nivell emocional energètic. I els pares han de ser-ne la principal font d’alimentació, perquè aquest és l’amor que genera una biologia sana.


 

No suelo hacerlo, esto de copiar y pegar posts de otra gente en mi blog, porque creo que este es mi espacio personal de reflexión— y porque considero que ya hay otros sitios en la red más prácticos para que vuele. Pero hoy hago una excepción con este artículo de un autor y científico a quien admiro: Bruce H. Lipton, autor de “La biología de la creencia”. Los descubrí— a él y su libro— hace unos años, gracias a un curso de Psych-K® impartido porPeter Gonzalez, en el que conocí también— entre otras personas— a dos grandes mujeres, con el que he compartido aventuras y crecimiento:Eva Sandoval y Lorena Sabugal. Una experiencia inolvidable que me cambió la vida y que aún sigue haciéndolo. Y es por ello que lo comparto aquí, hoy, ahora. Espero que os guste y / o os sea útil de alguna manera. Si es así, bien; y si no, también. Todo lo es y lo está, como siempre. ¡Gracias!

biology of believ

¿Lo que crees es el factor más importante en la crianza de niños felices y saludables?

 

El mundo de hoy es muy interesante en cuanto a lo que consideramos que hace a un ser humano exitoso. Juzgamos nuestro éxito por las posesiones materiales, lo cual es comprensible en un sistema basado en la física de Newton que dice “la materia es lo primario.” Y medimos nuestro éxito por la cantidad de juguetes que terminamos tener, cuánto poseemos— esto nos da nuestro estado en una jerarquía. Pero bueno, el problema es que esto no es de donde provienen realmente la salud y la felicidad. La salud y la felicidad son fruto de la armonía dentro del cuerpo. Y tú te preguntarás, ¿a qué se refiera? Pues al amor. Y dirás: uy, esa es solo una palabra emocional agradable, etc… Ok. Pero, en realidad el amor es fisiológico. La sensación de amor libera todos los productos químicos que hacen posible el crecimiento, el mantenimiento y la salud del cuerpo. Así. que el amor nos mantiene en un ambiente químico que apoya nuestra vitalidad y nuestro desarrollo plenos. El amor se convierte en la bioquímica. Y la bioquímica del amor es el principal y mayor promotor de la salud y del crecimiento posible.

Hay dos formas de transmitir el amor a un niño, ambos ocurren al mismo tiempo: física y energéticamente. El amor físico implica el tacto y el acompañamiento respetuoso, que ofrece consuelo y apoyo a un niño que está a salvo y será atendido y no hay necesidad de temer el mundo. Pero el amor es también una energía, una armonía. Cuando alguien está enamorado, puedes estar alrededor de esa persona y sentir una energía que es bastante diferente de la de alguien que está viviendo con miedo o ira. Los niños no solo están recogiendo la expresión táctil o física del amor: también captan esa energía. Es como una hermosa melodía armónica, en comparación con otras emociones,  más discordantes, graves e inestables. Un niño está leyendo el amor en dos niveles, el nivel físico y el nivel emocional energético. Y los padres deben ser la principal fuente de alimentación de estos, porque ese es el amor que genera una biología sana.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s