Home
(En castellano a continuación.) 

Des de ben menut, quan el meu fill vol alguna cosa— i no és època de Festes Nadalenques, ni el seu aniversari—, li responc que ho demanem a l’Univers. I ho fa; ho fem. Sí, tal com ho estàs llegint/ sentint. I pot semblar absurd o ridícul, ho sé, fins i tot una estratègia dissuasiva. Però no ho és. Per mi/ per nosaltres, es tracta d’una altra forma d’aconseguir les coses; una forma més conscient d’aprendre a consumir, malgrat que vivim en una societat capitalista. Algunes, les comprem, cert (per això estan els diners); d’altres, les regalem (en ocasions especials)…  I hi ha coses que, senzillament, les demanem a l’Univers.

I què és l’Univers, et preguntaràs, estimat lector/a? Doncs l’Univers ets tu. I jo. Són els pares (igual que els Reis Mags), els amics, els veïns i uns totals desconeguts. És la Xarxa d’Intercanvi del barri i les plataformes o portals de reciclatge i aprofitament. L’Univers som tots. Del primer a l’últim. Opera de formes insospitades, misterioses: quelcom pot arribar-te de seguida, per via postal o invisible; en altres ocasions, un estrany t’atura pel carrer i t’obsequia amb allò que no necessita, o algú— potser tu mateix— ho perds/ abandones, perquè ja no ho fas servir i perquè un altre pugui gaudir-ho… És la vida. També. 

El que per alguns pot semblar una ironia o mentida, per a d’altres és màgia. Pura. Preciosa. El millor tresor— un que no té preu! Com la innocència i la confiança que brilla en els ulls del meu fill quan li arriba alguna cosa que desitjava, de la forma més sorprenent. (Per exemple ahir mateix, una bola del món, trencaclosques!) O les guspires que em posen la pell de gallina cada cop que descobrim/ trobem/ aconseguim allò que tanta il·lusió ens feia; allò que, malgrat l’impuls consumista, hem sabut esperar. Això és màgic, saps? Tot. Ell, tu, jo.

084e2878-4abe-435d-acb5-4cb370dffdd7

Desde muy pequeño, cuando mi hijo quiere algo— exceptuando, a veces, las Fiestas Navideñas y su aniversario—, le respondo que se lo pediremos al Universo. Y lo hace; lo hacemos. Sí, tal como lo lees/ oyes. Y puede parecer absurdo o ridículo, lo sé, incluso una estrategia disuasoria. Pero no lo es. Para mí / para nosotros, se trata de otra forma de conseguir las cosas; una forma más pausada y consciente de aprender a consumir, a pesar de que vivimos en una sociedad (muy) capitalista. Algunas, las compramos, cierto (para eso está el dinero); otras, las regalamos (en ocasiones especiales)… Y hay cosas que, sencillamente, las pedimos en el Universo.

¿Y qué es el Universo, te preguntarás, querid@ lector@? Pues el Universo eres tú. Y yo. Son los padres (igual que los Reyes Magos), l@s amig@s, l@s vecin@s y unos totales desconocidos. Es la Red de Intercambio del barrio y las plataformas o portales de reciclaje y aprovechamiento. El Universo somos todos. Del primero al último. Opera de formas insospechadas, misteriosas: algo puede llegarte enseguida, por vía postal o invisible; en otras ocasiones, un extraño te para por la calle y te obsequia con lo que no necesita, o alguien— quizá tú mismo— lo pierdes / abandonas, porque ya no lo usas, y para que otro pueda disfrutarlo… Es la vida. También.

Lo que para algunos puede parecer una ironía o mentira, para otros es magia. Pura. Hermosa. El mejor tesoro— ¡uno que no tiene precio! Como la inocencia y la confianza que brilla en los ojos de mi hijo cuando le llega algo que deseaba, de la forma más sorprendente. (Por ejemplo ayer mismo, una bola del mundo… ¡rompecabezas!) O la emoción que me pone la piel de gallina cada vez que descubrimos / encontramos / conseguimos lo que tanta ilusión nos hacía; lo que, a pesar del impulso consumista, hemos sabido esperar. Esto es mágico, ¿sabes? Todo. Él, tú, yo.

Advertisements

2 thoughts on “YOUniverse

  1. Pingback: XAINGRA, Xarxa d'Intercanvi de Gràcia

  2. Pingback: ¡Felices (y divertidas) Fiestas! - Mammaproof Barcelona

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s